• שאלות כלליות

אימוץ על פי ההלכה

הרה"ג יעקב אריאל

י"א אב תשס"ט
שאלה
אנחנו לפני הליך אימוץ ילד: 1. האם קיים איסור יחוד מגיל מצוות עם הילד/ילדה? 2. האם קיים איסור נגיעה בילד/ילדה מגיל מצוות? 3. מה דעת תורה על אימוץ? לציין שמדובר בילד שמגיע למשפחה בגיל נורא קטן...
תשובה
אם מאמצים ילד קטן והוא גדל במשפחה כילד טבעי ואין איסור יחוד או נגיעה. לפי ההלכה, אימוץ אינו ניתוק הילד מהוריו הביולוגיים. הוא נשאר ילדם אלא שהוא גדל ומתחנך בבית אחר. ומכיון שכל אימוץ נעשה רק לאחר שהגיעו מים עד נפש ולא ניתן לגדלו בבית הוריו הבילוגיים יש באימוץ צד מצוה, כדין המגדל יתום.