• אימוץ

שינוי שם לאחר אימוץ

רבנים שונים

י"ג טבת תשס"ד
שאלה
כשנולדתי קראה לי אימי שלומית. בגיל שנה אומצתי ושמי שונה ע"י הורי המאמצים לאתי. שם אימי הביולוגית הוא כשמי הנוכחי - אתי. רציתי לדעת איזה שם יותר טוב לי ואם כדאי לחזור לשם הקודם או להשאר בשמי הקיים - אתי בת לאה (שם אימי המאמצת)?
תשובה
כעיקרון הורים מאמצים יכולים לשנות את שם הילד המאומץ ואינם חייבים להשאיר את השם שהעניקו לו הוריו. מקור לכך נמצא במדרש ויקרא רבה (א,ג) שלמשה רבינו היו עשרה שמות שניתנו לו ע"י הוריו, ואעפ"י כן לא נקרא בתורה אלא בשם שנתנה לו בתיה בת פרעה (אמו המאמצת) ומכאן אתה למד שכרן של גומלי חסדים, ואף הקב"ה לא קראו בשם אחר (ספר קוראי שמו). מצד שני אצלך השם החדש תואם לשם אמך המקורי. לכן נראה לי שאם את אשכנזיה ואמך הביולוגית עדיין בחיים, תשני מעט את שמך מאתי לאסתי או משהו כזה משום כבודה. הרב יוסף וייצן.