• שבת ומועדים
  • עשרת ימי תשובה

כסף כפרות לעניים

הרה"ג דוב ליאור

כ"ט תשרי תש"ע
שאלה
א. האם חייבים לתת את כסף הכפרות ממש שהרי אומרים "זה הכסף ילך...." או ניתן לקחת כסף זה ולתת תרומה את שוויו באמצעים אחרים (למשל צ’ק או כרטיס אשראי)? ב. האם ככלל ישנו כסף של צדקה שלא ניתן להמירו? אמרו לי פעם שניתן לפרוט כל כסף צדקה למעט הכסף שנועד למתנות לאביונים ביום הפורים.
תשובה
א. אפשר לתת באופן אחר. כמו שמי שהפקידו אצלו כסף והוא צריך לקנות משהו באופן מיידי ומביא מיד שטר אחר במקומו, ודאי שאנשים לא מקפידים על זה. ב. אם ההחלפה היא על המקום אין בעיה וניתן תמיד להמיר, שהרי לא נגרם חסר לצדקה.