• מגע ותערובת בין בשרי לחלבי

טעות בקדרה חלבי-בשרי

הרה"ג יעקב אריאל

ט"ו כסלו תש"ע
שאלה
הכנתי רוטב של פסטות עם גבינה בתוך קדרה בשרית ואחרי שאכלתי הבחנתי שלא השתמשתי בכלי הנכון. עכשיו אני רוצה לדעת מה אני צריכה לעשות עם הכלים. להלן תהליך הכנת התבשיל שלי: 1/ חתכתי את הבצל עם סכין חלבי. 2/ ערבבתי בצל ושום עם שמן בתוך הקדרה הבשרית (כדי שהבצל ייקח צבע). 3/ הוספתי רסק עגבניות ותבלינים ובישלתי את הכל 10 דקות. 4/ שמתי פסטות עם הרוטב בתוך קערה. 5/ אכלתי בתוך כלים חלביים. להלן סוג הכלים שהשתמשתי בהם: קדרה Tefal בשרית שלא השתמשנו בה עם בשר לפני יומיים. קערה פלסטית קשיחה (לא חד פעמית) לא בת יומו חלבית. צלחות פלסטית קשיחה בת יומו חלבי. ערבוב התבשיל בתוך הקדרה עם כף עץ בת יומו חלבי. סכו’’ם ברזל חלבי. רציתי עכשיו לדעת מה אני צריכה לעשות עם כל אחד מהכלים האלה.
תשובה
הכלים הבשריים שבהם בישלת את הרוטב טעונים הגעלה בכלי ראשון. הכלים שבהם השתמשת בקר או בכלי שני די בשטיפה.