• שבת ומועדים
  • שאלות כלליות

סעודה שניה של שבת לאחר חצות

הרה"ג דוב ליאור

ט כסלו תש"ע
שאלה
ההלכה אומרת שצריך לאכול את סעודת שחרית של שבת לפני חצות היום. בני משפחתי (שכולן בנות, אז הם לא קמות מוקדם) קמות בדר"כ כלל שעה בערך לפני חצות היום, ואז הן לא רוצות לאכול לפני חצות בטענה שזה מוקדם מידי בשבילן. מה הדין במקרה הזה לגבי אכילת הסעודה שחרית של שבת לפני חצות היום?
תשובה
בשבת צריך לכתחילה (לפחות לפי ערוך השולחן) להקפיד לאכול סעודה שניה של שבת לפני חצות היום. אמנם, בדיעבד יוצאים ידי חובה גם אחרי כן. צריך ללכת לישון יותר מוקדם כדי שיוכלו לקום בשעה נכונה בשבת.