• ק"ש שעל המיטה ותיקון חצות

דיני קריאת שמע שעל המיטה

הרב שלום אילוז

ח כסלו תש"ע
שאלה
1. האם אפשר לקרוא את קריאת שמע שעל המיטה כשיושבים או שוכבים במיטה? 2. אם שכחתי להתפלל קריאת שמע שעל המיטה או שנרדמתי בלי להתפלל את התפילה, וקמתי באמצע הלילה - האם מותר לקרוא את התפילה אחרי שקמתי משינה ואחרי התפילה לחזור שוב לישון?
תשובה
1. צריך לשבת בשעת קריאת שמע שעל המיטה, אך לא לשכב אלא בשעת הדחק. 2. קריאת שמע שעל המיטה אפשר לומר אך בלי שם ומלכות. ואם שכחת להתפלל תפלת ערבית והתעוררת משנתך, תיטול ידים ותתפלל ותשוב לישון אם אתה חפץ בכך.