שאל את הרב

  • משפחה, ציבור וחברה
  • חלה ונושאים נוספים

הפרשת חלה במאפיה

undefined

הרה"ג דוב ליאור

כ"ו כסלו תש"ע
שאלה
אני עובד במאפיה ורציתי לשאול, מה קורה שמערבים בצק שכבר הפרישו עם בצק שעדיין לא (אני יודע שהכי טוב זה להכין עוד בצק ולהפריש ממנו על כולם אך בדרך כלל במאפיה זה לא אפשרי בגלל לחץ הזמן וכו'). א. האם יש שיעור שהוא בטל, מהו? ב.אם לא נתבטל. האם אפשר "להישאל" כמו תרומות ומעשרות? ומה בדיוק זה עושה? (אני יודע על המושג ולא מבין איך עובד) ג. האם אפשר פשוט להפריש ומדין ברירה נדון שזה מהבצק שלא הופרש? למה?
תשובה
א. אין דבר כזה, כי טבל אינו בטל. לכן צריך לבלול את העיסה שתתערבב טוב טוב, ולפי הכלל בגמרא ש"יש בילה" בנוזלים וגם בעיסה - ואז מפרישים כמות שיהיה ברור שיש בה גם מהעיסה שהופרשה וגם מהעיסה שלא הופרשה. כמו שאם נשפכו והתערבו שתי יינות, שמאחד הפרישו ומאחד לא, כיון שהם מעורבים מפרישים מהם כמות שמן הסתם יש בה גם מזה וגם מזה. ג. לא שייך.
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il