• מקום התפילה

השתחוויות בתפילת עמידה

הרה"ג דוב ליאור

ט טבת תש"ע
שאלה
א. אסור להתפלל מול מראה בתפילת שמונה עשרה מול מראה (כי זה נחשב כאילו אתה מתפלל לעצמך), אך האם מותר להתפלל מול חלון, מסך טלוויזיה, מסך מחשב וכו’(שבהם לא רואים השתקפות ברורה כ"כ)? ב. ואם אסור, אז אם בשוגג בפסיעה האחרונה בסיום תפילת עמידה השתחוותי מול החלון או מה שהזכרתי למעלה, מה הדין?
תשובה
א. אי אפשר לקבוע בזה ותלוי בחלון או במסך הספיצפי. לכן יבדוק, ואם רואה את דמותו בזה לא יתפלל כנגדו אך אם זה מטושטש אין בזה בעיה. ב. בדיעבד זה בסדר.