• קמח, תבלינים וקטניות

תה מזרעי שומר

מכון התורה והארץ

ז טבת תש"ע
שאלה
בשאלה ששלחתי לרב נפלה טעות הקלדה, לכן, ברשותו, אשאל שוב: האם יש חשש להימצאות מזיקים בזרעי שומר המיועדים לחליטה? האם העובדה שאנו שומרים עליהם בהקפאה מעלה או מורידה מהחשש? האם חליטה בבד פוטרת מבדיקה? יישר כח!
תשובה
בדרך כלל, בזרעי שומר אין נגיעות של חרקים אלא אם כן רואים אותם בעין. כמו כן, לפעמים יש חרקי מחסן ואז צריך לראות קורים וכדו', אבל אם נשטף היטב ולא רואים אין צריך לחוש. בברכת התורה והארץ הרב יהודה הלוי עמיחי מכון התורה והארץ כפר דרום אשקלון