• בין בעלי מקצוע ללקוחות

צניעות בקורס מד"א

הרה"ג דוב ליאור

י"ד טבת תש"ע
שאלה
אני בן 16, דתי. עכשיו בקורס מד"א ואחר כך הולך להתנדב. 1. האם הרב יכול לתת לי כמה הצעות כדי לא לחטוא בעניין הצניעות ובעניין בנים בנות? 2.האם הרב יכול יכול לתת לי הלכה לגבי פעמים שצריך לטפל בנשים? ומה קורה כאשר בת צריכה לגעת בך (למשל דופק, לחץ דם ועוד...) בזמן השיעור?
תשובה
1. בזמן שאתה לומד ועושה את ההתמחות שלך, כל האימונים והסטאז' ובכל מיני אירועים, תבקש מראש שלא יהיה בקשר עם בנות ובלי שום מגע עם בנות, כדי לשמור על גדרי הצניעות. אם אין ברירה בשיעורים, לפחות ישבו בנפרד ולא יתרגלו בנים על בנות ולהיפך. 2. אם כבר נמצאים במצב שצריך לעזור למישהו, זה כמובן משהו אחר ומותר.