שיעור רישום עירום בלימודי עיצוב

הרה"ג יעקב אריאל

כ"ג טבת תש"ע
שאלה
במשך זמן רב התלבטתי מה כדאי לי ללמוד וכעבור התייעצויות חוזרות ונשנות החלטתי לפנות ללימודי עיצוב. ישנה בעיה קטנה, בכל פקולטות העיצוב בכל מוסדות הלימודי הטובים והמוכרים ישנו קורס בו נדרשים הסטודנטים לצייר מודל גבר או אישה ערומים לחלוטין. מדובר בקורס אינטגרלי ובלתי נפרד מתוכנית הלימודים המשוקלל בציונו הסופי של הסטודנט. בתור סטודנט דתי, מה אני אמור לעשות? ברור לי כי אבקש בכל לשון של בקשה לא להיות נוכח בשיעורים אלו ולנסות ולפצות עליהם ברישום אחר כלשהו אך מה אם לא ייתנו לי? במידה ואצליח להגיע להסדר כי בתור גבר אכנס רק לשיעורי רישום של גברים- האם זה יהיה בסדר? אשמח מאוד לייעוץ בנושא המטריד. תודה רבה.
תשובה
איני רואה התר לרישום נשים. גם רישום גברים נראה לי חמור. אך אם כל עתיד מקצועך תלוי בכך, נראה להתיר בשעת הדחק רישום גברים בלבד. אם יהיו בעיות אולי שר המדע יוכל לעזור. ה' יהיה בעזרך.