• שבת ומועדים
  • חפצים שונים

מטריה בשבת

הרב רואי מרגלית

י"ג שבט תשס"ד
שאלה
האם מותר לשאת מטריה בשבת? האם יש בזה מעין בניית אוהל כפי שנאמר לי ע"י הדיוטות? מה זה אוהל? מי קובע מהו אוהל? והאם הציווי "ונשמרתם לנפשותיכם" (כי רטוב בחוץ) עולה על האיסור?
תשובה
שו"ת נודע ביהודה, משנה ברורה: אסור לפתוח מטריה בשבת ולא להשתמש בה אם היתה פתוחה משום מראית עין של עשיית אוהל בשבת. שו"ת חתם סופר: מותר כיון שעשוי ומתוקן לכך וכן בנין לשעה לא הוי בנין ודומה לטלית כפולה שיש בה חוטין. פוסקי זמננו פסקו שאסור כנודע ביהודה. הרב רואי מרגלית. להמשך הדיון בנושא.