• שאלות כלליות

מקורותיו של האימון האישי

הרב ש. יוסף וייצן

ז אדר תש"ע
שאלה
לאחרונה מתקיימות סדנאות של אימון אישי (קואוצ’ינג), בנושאי עבודה ולימודים, כלכלת הבית, חיי משפחה וכן עבודת הפרט על עצמו. מדובר בתופעה ההולכת ומתרחבת. 1) מה דעת הרב על התופעה? מהן הסיבות שאנשים בתקופה הזו מחפשים את האימון האישי? 2) האם כדאי לקחת משם דברים וללמוד, כי אולי זה מבוסס על פסיכולוגיה ומדעי הרוח מבית היוצר של חוקרים גויים? האם לא כל ההדרכות והעצות המועברות בקורסים הללו מופיעות כבר בתורה ובדברי חז"ל וגדולי ישראל?
תשובה
כל דבר שלא נוגע לאמונות ודעות אלא לחכמת חיים ולדרך ארץ ניתן ללמוד מהגויים. נכון שגם בתורה יש הרבה עושר ודרכים לתיקון דרך ארץ אולם יש לפעמים גם דברים נבונים אצל חכמת הגויים. אין בכך פסול. שמעתי שהרב יהושע שפירא אימץ את השיטה הזאת ונתן לה נופך משלו עם לבוש יהודי אמוני.