• עבודה זרה, פסלים ותמונות

ידית חרב בצורה של דרקון

הרב דוד חי הכהן

ט אדר תש"ע
שאלה
חברה של אחי קנתה לו מתנה רפליקת חרב (של יופי, לא אמיתי) שהידית שלה נראית כמו דרקון\נחש מים. זה ברור לחלוטין שהידית נראת כך לשם נוי אבל אני רק רוצה להיות בטוח אם זה בסדר הלכתית כי דרקון זה דמות מיתולוגית והיו דתות נפסדות שהאמינו ביצורים כאלה כגון הסינים ,ואני חושש. כך או כך,אני מבהיר, זה לא שייך לי ואני לא יכול סתם כך לזרוק את זה (זה כנראה עלה לה הרבה) אבל אני שואל כדי לדעת אם למשל גם מותר להצטלם עם זה ואם זה בסדר. תיאור קצר של הידית שאולי תעזור בעניין הקביעה אם זה בסדר: זה נראה כמו ראש של דרקון וגוף של נחש\צלופח. יש לזה שתי ידיים (שתופסות את הלהב) וכנפיים. זה לא נראה כמו חיה אמיתית או משהו לשם עבודה זרה, סתם משהו ליופי. גם כל החרב עצמה הלהב בנויה בצורה מאד יפה ורואים שזה לנוי, אך בכל זאת אני חושש.
תשובה
אין איסור היום בצורת דרקון. אבל בוודאי שזה מכוער ורחוק מרוח היהדות, הן בגלל הדרקון וגם צורת החרב שבאה לשפוך דם. ואם אפשר, בכדי שלא לצער את נותנת המתנה אפשר להשתמש בה בתחילה מעט מאוד ואח"כ לשים אותה בצד ולהסביר לה שאין דעתנו נוחה מכל מיני דמויות ומהחזקת צורת חרב לקישוט בכלל.