• פירות וירקות

בדיקת חרקים בשום ובשוקולד

מכון התורה והארץ

ח סיון תש"ע
שאלה
האם צריך לבדוק מחרקים: א- שום. ב- שוקולד עם שקדים בהכשר הרבנות צפת. ג- חטיפי גרנולה בהכשר u ובאישור הרבנות הראשית. אם כן-איך? תודה רבה וישר כח!
תשובה
1. שום שלם - פותחים את שיני השום אם הם שלמים ולא רואים אבקה (קורים) אזי רק שוטפים ומשתמשים. אם יש נגיעות, כדאי להוציא את האזור הנגוע. 2. בדרך כלל שקדים אלו מבושלים ונראה שאין שם רוב חרקים וגם בושלו, ועל כן אפשר לאכול ללא בדיקה. 3. יש לקנות מוצר שאין בו פרורים או קורים, וכן לפזר את הגרנולה על שולחן או צלחת לבנה ואז לבדוק שאין בין הפרורים חדקניות וכדו'. את הצימוקים, אם אפשר, יש לשרות במים פושרים. בברכת התורה והארץ הרב יהודה הלוי עמיחי מכון התורה והארץ כפר דרום אשקלון