• שאלות כלליות

אמירת שם ה’ לאחר חצות (במקרים מסוימים)

הרב בנימין במברגר

ד תמוז תש"ע
שאלה
האם מותר להזכיר את שם ה’ גם לאחר חצות? כי אומרים שמותר להגיד תהלים (עם הזכרת שם ה’ לאחר חצות),אבל עם זאת יש אומרים שאת ק"ש שעל המיטה אין להזכיר לאחר חצות את שם ה’ חוץ מקריאת שמע וברכת המפיל. אז, האם מותר להגיד את שם ה’ לאחר חצות או שלא?
תשובה
אין איסור לומר פסוקים וברכות עם שם ה' בכל שעות היממה. אכתוב לך את הסיבה בדוגמאות שהבאת. לפי הקבלה אין לומדים תורה שבכתב בלילה עד חצות ולכן, למי שנוהג כך, אין לומר תהילים עד חצות. זה לא בגלל אמירת שם ה'. וודאי שמי שלא ילמד משהו אחר מותר לו לומר תהילים. למנהג הספרדים לא מברכים ברכת המפיל לאחר חצות עם שם ה' מאחר ועבר הזמן בו הולכים לישון. וגם זה לא קשור לאמירת שם ה'.