• במהלך העבודה

להכניס מבוגרים לאחר סגירת הסניף

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

ג אב תש"ע
שאלה
אני עובד באבטחה בסניף דואר. לסניף יש שעות ברורות של פתיחה וסגירה. תמיד בשעת הסגירה באים אנשים ודופקים ומבקשים שאכניס אותם למרות הכל. כמובן שלפי הוראות הבטיחות והוראות המנהל אסור להכניס. כאשר באים אנשים מבוגרים, האם עליי להכניסם בכל זאת משום כבודם וגילם? זה ממש קשה לי משום שלפעמים צועקים לעברי ש "זה חילול שם שמיים שאדם עם כיפה לא מתחשב במבוגרים".
תשובה
אתה מחוייב לשמוע להוראות המנהל ורק עם המנהל מסכים אתה רשאי להכניס מבוגרים.