• שבת ומועדים
  • שאלות כלליות

קניות בימים אלו

הרב בנימין במברגר

ה תשרי תשע"א
שאלה
1 האם בימים אלה עד סוכות מותר לקנות חפצים ובגדים, לא כולל כיפור ושבת כמובן? 2 האם מותר לעשות קניות של חפצים וביגוד בחול המועד סוכות? 3.אם חנות שמחללת שבת זולה יותר מחנות ששומרת שבת, האם מותר לקנות שם למרות שעדיף שלא?
תשובה
1. כן, אין שום הגבלה. 2. עדיף לקנות לפני החג. אם זה דבר שלא ניתן לקנות אותו קודם לכן או שיש כאן הזדמנות לרווח יהיה מותר. מוצרי מזון וכד' מותר לקנות לצורך החג. 3. מותר לקנות שם ביום חול. וכמו שכתבת, עדיף להחזיק ולתמוך בחנויות ששומרות שבת.