• איך ומה להחליט?

האם הדרישה שלי לגיטימית?

הרב ש. יוסף וייצן

י"ט מרחשון תשע"א
שאלה
אני מחפשת בן זוג זה מספר שנים. אני מאד רוצה כבר למצוא את זיווגי ומרגישה שבאופן כללי איני בררנית מידי. אחת הנקודות שבהן אני מרשה לעצמי לברור היא רמה רוחנית גבוהה של הבחור, מבחינת תורה, עבודת ה’ ומידות, יחד עם זה, אני לא נוקשה לדרך מסויימת: כלומר אני פתוחה להרבה דרכים בעבודת ה’ העיקר שארגיש שהבחור יר"אש ועובד ה’ אמיתי שחשוב לו מאד חיים על פי התורה וההלכה ומחובר לאלוקים. לאחרונה יצא לי לפסול בחור למרות שהייתה ביננו כימיה מדהימה מכיוון שהרגשתי שהוא לא רוצה להתחייב לשום דבר רוחני: לא כפוף לשום רב, לא עשה עלי רושם שחשוב לו עבודת המידות, גם לימוד תורה לא מדבר אליו כמו שהייתי רוצה. באופן כללי הוא רוצה להיות ’יהודי טוב’ אך אני תמיד חלמתי ליותר מזה. השאלה שלי, האם זו פסילה לגיטימית, כי אני עצמי לצערי כרגע לא רוחנית כמו שהייתי רוצה להיות אך השאיפות שלי לפחות הם רוחניות יותר ואני מאמינה שאם בן זוג מתאים אני אוכל להתעלות. (אציין שלא אכפת לי גם בחור ברמה רוחנית כמו שלי כרגע עם שאיפות כמו שלי). השאלה שלי: האם זה בסדר מצידי לרצות דווקא מישהו ברמה רוחנית יותר גבוהה ממני, או שאני צריכה להבין שלא בטוח שאני ראויה לכך. והאם זה מפריע שהבעל רוחני יותר מהאשה, במצב שגם היא שואפת להגיע גבוה יותר? מקווה שהשאלה ברורה. תודה רבה.
תשובה
הדרישה לגיטימית. אולם עדיף לחפש מישהו שהוא ברמה שלך ולא במדרגות יותר גבוהות. כך יש גם יותר סיכוי למצוא.