• קשר בין גרוש לגרושתו

מחזיר גרושתו

הרב מיכאל יומטוביאן

כ"ה תשרי תשע"א
שאלה
1)האם מותר לאשה שהתגרשה מבעלה להתחתן איתו עוד פעם אחרי שהתגרשה ממנו? אם כן כמה זמן מינימום הם צריכים להישאר גרושים עד החתונה? 2)אם הכתובה והקניין נעשים לפני השקיעה למה אי אפשר שנתינת הטבעת תיעשה אחרי השקיעה?
תשובה
1) כשהדבר אפשרי מצוה על אדם להחזיר גרושתו. אם לאחר שנתגרשה נשאה לאדם אחר ,אסור לבעלה הראשון להחזירה לעולם, (אבן העזר סימן י' סעיף א). כמו כן יכול להחזיר גרושתו מיד ללא המתנה, (סימן יג סעיף ד). 2) כשהכתובה והקניין נעשים לפני השקיעה, פירוש הדבר שכשהחתן ישא את הכלה לאשה יחולו עליו חיובי הכתובה משעת הקנין ואין זה שטר מוקדם, ממילא אין מניעה לתת את הטבעת לאחר השקיעה. הרב מיכאל יומטוביאן