• שומר ושואל

מיקסר חדש עם קערה

הרב מיכאל יומטוביאן

ט"ז טבת תשע"א
שאלה
השאלתי משכנים מיקסר. המיקסר שלהם מחובר לקערה שאפשר להפריד אז לקחתי רק את המיקסר. המיקסר נפל ונשבר. הראתי לשכנה והיא ביקשה שאני אחזיר לה חדש. קניתי מיקסר ידני בלי הקערה ואחרי כמה ימים שהיא עוד לא השתמשה בו היא ביקשה שאני אחזיר ואקנה לה מיקסר עם קערה, האם מותר לה לבקש זאת ממני?
תשובה
מן הדין אתה צריך להחזיר או לשלם כערך מה שהיזקת כלומר מיקסר משומש. לא הבנתי כראוי מה בדיוק החזרת לה, אך אם היא קיבלה ממך ומחלה אתה פטור מלשלם. ומהיות טוב, אם לא שילמת כנגד כל הנזק כדאי להגיע להסכמה ביניכם. הרב מיכאל יומטוביאן