לאכול עופות שעברו קטימת מקור

הרה"ג דוב ליאור

י"א אדר א' תשע"א
שאלה
שלום כבוד הרב ראיתי את תשובה בעניין קטימת מקור של העופות. בתשובה כתוב שזה מזעזע אבל זה לא עושה את העוף טרפה. אז אוקי, זה לא טריפה אבל האם אין כאן איסור צער בעלי חיים שלכן אסור לאכול את העופות האלו? או הנהגה נכונה של בבחינת ורחמיו על כל מעשיו, גם אם יש איזשהו היתר כן לאכול אותם, האם לא ראוי לנו למחות ולהתריע ולומר שאיננו מעונינים שיתעללו כך בחיות?
תשובה
אין בעיה לאכול את העוף כיוון שלא כל שבר הוא מטריף. לגבי העניין של צער בעלי חיים - כל פעולה שנועדה לצער את בעל החיים וודאי שהיא אסורה, אולם כאשר הפעולה נועדה לצורך האדם היא מותרת. אם מדובר בהתעללות מיותרת, וודאי שצריך למנוע את זה.