שאל את הרב

  • הלכה
  • עופות
קטגוריה משנית
undefined
שאלה
בהמשך לתשובה. ככל הנראה הובן מדברי שמדובר על עוף כל כך מלוח שכמעט ולא ניתן לאכילה. אני טוען שמדובר בשיטה של מליחה מרובה כשיטה. ואם אכן לדברי הרב מדובר בתקלה של שטיפה.. אם בתקלה מדובר הרי ניתן אולי "להכשיר" ולקבוע לא טוב אך לא נורא. אבל אם בשיטה אנחנו עוסקים והיא גם לדעתכם פסולה והיא "תקלה" יש להודיע ברבים. מספיק לגשת ולקנות עופות בהכשר העדה החרדית ולטעום. לאחר מכן אפשר לבדוק במשחטה ואם יש צורך אך במעבדה שתבדוק את הדבר. ציבור רחב מוציא כסף רב על הכשרים מהודרים שיוצאים עם תקלה כאשר מחפישים את הכשרים המהודרים של הרבנות בטענה שהם "לא מספיק מקפידים". אודה על בדיקה יותר לעומק. יצחק לוריא
תשובה
ב"ה שלו-ם וברכה היות ולא נשאר מלח עם דם והמלח נשטף ואחר כך הדיחו את העוף 3 פעמים העוף כשר לכתחילה אלא עדיף שהעופות יהיו ראויים לאכילה. בלי מליחות מרובה. בברכה הרב חגי בר גיורא
לחץ כאן לשליחת שאלה בהמשך לשאלה זו
ניווט מהיר
שאלות באתר ישיבה
  • הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א
    הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א
  • הרב ש. יוסף וייצן
    הרב ש. יוסף וייצן
  • הרה"ג דוב ליאור
    הרה"ג דוב ליאור
  • הרב אליקים לבנון
    הרב אליקים לבנון
  • הרב יואב חנניה אוקנין
    הרב יואב חנניה אוקנין
  • הרב משה ליב הכהן הלברשטט
    הרב משה ליב הכהן הלברשטט
  • הרב גדעון ויצמן
    הרב גדעון ויצמן
  • הרה"ג יעקב אריאל
    הרה"ג יעקב אריאל
  • הרב בנימין במברגר
    הרב בנימין במברגר
  • הרב עזריה אריאל
    הרב עזריה אריאל
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il