• איך ומה להחליט?

שידוכים - תחביבים חילוניים של בנות דתיות

הרה"ג דוב ליאור

א טבת תשע"א
שאלה
בס"ד שלום לכת"ר בתור תלמיד בישיבה גבוהה שמקבל הצעות שידוכים, כיצד עלי להתייחס מבחינה תורנית לתחביבים של בנות, כגון: צפייה בסרטים, טלויזיה, קולנוע וכיוב’, האם זה סיבה לפסול שידוך (כשאני עצמי מתרחק מהעיסוקים הללו שלטעמי הם פסולים)? יש מקום לומר שהרי בנשים לא שייך ביטול תורה וגם מבחינת לא תתורו זה פחות חמור אבל עדיין יש פה הימשכות לתרבות מערבית מקולקלת שמשרישה דעות כוזבות, גסויות ואווירה של פורקן. מצד שני מה נשים יעשו בפנאי שלהן.
תשובה
אם אתה בן תורה ורצה להקים בית של תורה, אתה צריך למצוא בחורה שהיא באופן עקרוני מזדהה עם אורח החיים שלך - שהעיקר זה לימוד תורה ושצריך להקדיש את החיים למטרה הזו. אם היא רוצה לראות איזה סרט או משהו אחר (כמובן שהיא צנועה ולא מדובר בסרטים שהם שליליים לגמרי) והיא לא דורשת שאתה תראה את הסרט - אני לא חושב שזו עילה לדחות את השידוך. אבל, עליה להבין את אורח החיים שלך ושתדע לקראת מה היא הולכת. שלא תגיד אחרי זה שהיא חשבה שאתה תלך איתה לבילויים ולטיולים כל יום, והיא לא יודעת שאתה מקדיש את זמנך לעולמה של תורה. עליה להעריך את מה שאתה עושה. אם היא בחורה טובה בשאר הדברים, ייתכן שתצליח להשפיע עליה במשך הזמן גם בעניין הזה.