כשרות-עופות שיש חשש שלא הוכשרו

הרה"ג יעקב אריאל

י"ד טבת תשע"א
שאלה
קניתי כרעיים מוכשרים, ונראה לי שחלק מהם הוכשרו שלא כראוי, משום שהבשר נראה קצת אדום מדי. החלקים כן נראו מנוקים, וחשבתי שאולי היה מדובר בדם שנצרר. אפיתי אותם בטוסטר אובן, ותוך כדי אכילה עלה בי החשש שאולי לא היה מדובר בדם צרור, משום שעל העצמות ובחלק מהעוף היו חלקים שנראו כמו דם שבושל (הבשר באותם איזורים היה חום מדי ועל העצמות היו סימנים של דם שפשוט התייבש, כנראה כתוצאה מהאפיה). האם כל מה שתארתי לעיל מראה שאכן העופות הוכשרו שלא כראוי? אם כן, מה דין הטוסטר אובן- כיצד בדיוק עליי לנקותו ולהכשירו? (הבחנתי בכך שלא ניתן לנקות אותו לגמרי, ועדיין יש כתמי שמן בתקרת הטוסטר אובן) ומה בנוגע למיקרוגל שהעוף חומם בו? כיצד ניתן להכשיר מיקרוגל?
תשובה
דם צרור נראה אחרת - גוש דם שחור. מה שראית הוא תופעה ידועה שבגלל מצב מסויים בזמן הנחת העוף אחר השחיטה צבע העור נעש ורוד, זה לא דם והעוף כשר.