שאל את הרב

  • הלכה
  • עופות

הדרכה כיצד יש להתנהג עם לבבות עוף

undefined

רבנים שונים

כ"ט אייר תשס"ח
שאלה
כיצד יש להשתמש עם לבבות עוף שברצוני לצלות על גריל פחמים. האם יש לפתוח את הלבבות, האם יש חובה לשטוף אותם? האם מותר לחתוך אותם על קרש חיתוך ובעזרת סכין המשמש לדברים נוספים או שהם זקוקים להכשרה לאחר השימוש? האם יש דברים נוספים שעליי להקפיד עליהם? יש לציין שאני ספרדי
תשובה
יש לקורעו לפני צלייתו, כדי שיצא דמו. לספרדים לאחר שקרעו יכול לצלותו ולאשכנזים צריך למלחו קצת בכדי מליחה לצלי. אפשר לחותכם קודם הצליה בסכין בשרית רגילה ולהדיחה לאחר מכן. בפוסקים מובא שיש שנזהרו שלא לאכול לבבות בעלי חיים. הרב חיים כ"ץ
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il