ישיבהבשביל זה יש אינטרנט שאל את הרב
שאל את הרב
- משפחה, ציבור וחברה
- חינוך
- חינוך ילדים
שאלה
שלום רב. שאלות חשובות:
1. חשבתי להקים קבוצת כדורגל לילדים דתיים. האם זו יוזמה חיובית או שספורט תחרותי איננו ראוי ? אמור להיות הבדל מבחינת היחס שלי כמאמן ירא שמים לעומת מאמן רגיל?
2. מה צריכה להיות עמדתנו בעניין חוק האברכים, האם המדינה צריכה לשלם להם כסף {אמנם לא הרבה} לציבור שלם שמחליט שלא לעבוד ורק ללמוד כל היום? או שזה בעיה שלהם שהרי הם החליטו מרצונם רק ללמוד ?
3. שמעתי טענה חרדית האומרת שחג חנוכה תומך בדרך החרדית שהרי כמות קטנה מאוד של יהודים יצאה אל מול אימפריה וברור שזה היה חסר סיכוי הגיוני, אלא שהם היו צדיקים והאמינו ב-ה’ ולמדו תורה ולכן לא חששו לצאת למלחמה כזו לא הגיונית, כי בטחו ב-ה’.
תודה רבה
תשובה
1. אומנם ספורט תחרותי אינו לרוח היהדות, אלא רק התעמלות לבריאות הגוף, אך המצב הנוכחי בו הנוער אוהד ספורט תחרותי ראוי להקים קבוצה כשרה שומרת מצוות כהלכה שתטפח את ערכי הספורט הטובים ולחנך אותם לא לראות בספורט מטרה אלא אמצעי בלבד.
2. איני מכיר את חוק האברכים. אולם בעקרון כשם שיש מלגות באקדמיה כך לא ייתכן שלא יהיו מלגות לתורה. לא תהיה כהנת כפונדקית.
3. על הנסים ועל המלחמות ועל הגבורות כפשוטן וכמובן על התשועות - העזרה משמים שבאה בגלל שהיו טהורים וקדושים.
4. חינוך הוא מקצוע מיוחד, יש להתייעץ עם מחנכים בעלי נסיון.
שאלות באתר ישיבה
ניווט מהיר





















