• תקופת האירוסין

כניסה לבית עלמין לפני חתונה לחתן וכלה ולהורים

הרב בנימין במברגר

ב שבט תשע"א
שאלה
אני מתחנת בעוד 3 חודשים. רציתי לדעת אם עד למועד החתונה מותר לי ולבן זוגי להיכנס לבית עלמין. בנוסף, אמרו לאימי שגם לה ולאבי אסור להיכנס לבית עלמין בגלל החתונה שלי ולכן היא לא תוכל להגיע לאזכרה של סבי (אבא שלה) שתערך כחודש לפני החתונה שלי. האם זה נכון?
תשובה
באופן כללי, יש נוהגים שנשים לא נכנסות לבית העלמין אולם איני מכיר שבזמן האירוסין לא נכנסים לבית קברות. להפך, יש מנהג שהחתן והכלה עולים לקברי אבותיהם לפני החתונה. ובוודאי שלאמך מותר להגיע להזכרה של אביה.