שאל את הרב

  • הלכה
  • בצל, דבר חריף וחיתוך בסכין

חיתוך בצל בסכין ספק בשרי

undefined

רבנים שונים

כ"ו אדר א' תשע"א
שאלה
חתכנו בצל בסכין בשרית ואפינו אותו [עם עוד ירקות פרווה] בתנור פרווה בתבנית פרווה. הסכין משמש לבשרי קר אך איננו יודעים אם הוא היה בתוך תבשיל רותח מאז שקנינו אותו [כמעט שנתיים]. האם התבנית בשרית? האם התנור בשרי? תודה רבה
תשובה
הואיל והסכין משמש לבשרי קר, אין צריך לחשוש שמא השתמשו בו לבשרי חם, לכן אין הסכין בלועה מבשר. וא"כ הכלים והמאכל נשארים פרווה. [רק יש להעיר, שלפעמים הסכין מלוכלכת משמנונית של בשר, ואז הדין קצת יותר מורכב. לכן יש לשים לב שהסכין נקיה או שידוע שלא השתמשו בה לחיתוך בשר קר אלא רק ירקות וכד'. ואם לא זוכרים איך הייתה הסכין - אז כשלוקחים מהמגירה מסתבר שהייתה נקיה. ואם מהשיש – יתכן והייתה מלוכלכת. וגם כשהייתה מלוכלכת, אם יש ס' נגד השמנונית הכל מותר. ובמקרה הזה ודאי יש ס' נגד השמנונית]. ר' שלמה בורנשטין
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il