• שבת ומועדים
  • הפת ובציעתה

חיוב קטן בלחם משנה

הרה"ג דוב ליאור

כ"ה אדר ב' תשע"א
שאלה
האם יש לחנך את הקטנים שהגיעו לחינוך במצוות לחם משנה, וכגון בקטן שסועד סעודת שבת לפני שאר בני המשפחה, האם יש ליתן לו לחם משנה? ואם תאמר שגם קטן שהגיע לחינוך חייב בלחם משנה, האם זה נכון אף לדעת הסוברים שיש לבצוע את שתי הכיכרות של הלחם משנה, האם אף במקרה כזה נחנך את הקטן לבצוע על שתי הכיכרות של הלחם משנה או שמספיק שיבצע על כיכר אחד?
תשובה
יש לתת לו לחם משנה מדין חינוך (אפשר לתת לו לחמניות או פיתות) ומספיק שיבצע אחד.