• תורה, מחשבה ומוסר
  • ללמד תורה לאחרים

לימוד תורה בגיל ארבע וחצי

הרב אליעזר מלמד

ה אייר תשס"ד
שאלה
אנו משפחה דתית. בני הבכור שיחיה לומד בגן ויודע ברכות, מצוות וכל מה שנלווה לכך מעצם היותו דתי. על מה אני צריכה לשים דגש ומה אנו צריכים ללמד אותו שלא במסגרת הגן והבית אלא להרחיב את ידיעותיו בלימוד? משניות ללימוד בעל פה, הלכות למיניהם? מה הוא בגילו כבר צריך לדעת ולשנן? איך עושים זאת עם הילד?
תשובה
הטוב ביותר הוא לקרוא לפניו בתנ"ך, סיפורים ומצוות שהוא יכול להבין. וכן מסכת אבות כדי להקדים את החינוך לדרך ארץ, מידות טובות ויראת שמים.