• זכויות יוצרים

אימתי מותר לצרוב?

הרה"ג יעקב אריאל

כ"ט ניסן תשס"ד
שאלה
1. האם כאשר אני מתכוון באופן מוחלט לקנות דיסק של שירים רק עדיין לא קניתי אותו האם מותר לי להקליט ממישהו אחר חלק מהדיסק כדי שאוכל לשמוע עוד לפני שקניתי? בכוונתי באמת לקנות את הדיסק לכשיזדמן לי. 2. האם מותר לי לקנות בשותפות עם חבר דיסק ולהתחלק חצי חצי בתשלום ולצרוב לשנינו אותו ולקבוע ימים או שבועות מסוימים שיהיה מותר לכל אחד לשמוע אותו בהתחלפות לפי הסדר כך שלא יצא ששנינו נשמע אותו באותו זמן?
תשובה
1. אם כוונתך לקנות - קנה! 2. אתה טוען כנראה שחלוקת הזמן ביניכם מהווה שימוש בדיסק אחד. הבעיה אינה רק חלוקת זמן כי אתם חוסכים גם טירחה להעביר את הדיסק מיד ליד. נמצא שלאחד מכם יש דיסק צרוב שלא כדין.