• שאלות כלליות

התנהגות מוסרית בכביש

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

ז אייר תשס"ד
שאלה
כשנסענו לצעדה בגוש קטיף נקלענו לפקק ארוך ארוך. לא היתה שום דרך להתקדם קדימה ונדרש מאיתנו להמתין בסבלנות. פתאום יצא אדם מן השיירה הממתינה והחל לנסוע על הנתיב הנגדי ולעקוף את כל השיירה מצד שמאל. לאט לאט הפך הדבר למדבק, יותר ויותר רכבים החלו עוקפים מצד שמאל את כולם ולחסום את הנתיב הנגדי. היה זה בהחלט לא נעים לנו כהורים המחנכים את ילדיהם לראות אף דמויות תורניות (מאוד) הנוהגות כך. המצב הגיע לאבסורדיות כזו שבתחילה העוקפים ניסו להשתלב בשיירה עת הגיע רכב ממול מאוחר יותר הם אפילו לא ניסו אלא יצרו מעין נתיב נוסף ואילצו נהגים הבאים ממול לנסוע על השוליים. אשמח לשמוע את דעת הרב בנושא ואם הרב חושב שיש עניין לפרסם זאת ברבים.
תשובה
אלה שעקפו לא עשו כהוגן ומי יודע אם לא בגללם נאלצו אנשים רבים להמתין שעות רבות עד שהשתחררו מהפקק וגרמו צער לאנשים רבים מבלי יכולת לבקש סליחה, לתקן את המעוות ולהחזיר את השעות שאבדו ולפייס את הנפגעים על הצער שנגרם להם.