• קדיש

עניית אמן דרך האינטרנט

הרה"ג דוב ליאור

י"ח סיון תשע"א
שאלה
כבוד הרב שלום. ישנה אפשרות לגלוש באינטרנט אל אתר הכותל המערבי, כאשר במסך אתה רואה את המתפללים באותה שניה של הצפיה (מצורף שעון על המסך שמראה את השעה המדוייקת, כך לפי הבנתי לפחות). ברצוני לברר, האם זה כמו שמדברים תמיד בהקשר לרדיו ואינטרנט שיש בעיה לענות אמן או שכאן זה קרוב לודאי אותה שניה ואפשר כן לענות אמן?
תשובה
אין חיוב לענות אמן, אולם מותר לענות אמן ואין זה נחשב אמן יתומה. הערת אחד הגולשים: אין שום שרת אינטרנט שמבצע שידור חי באותה שניה. יש השהייה של לפחות חצי דקה, אם לא יותר.