• תורה, מחשבה ומוסר
  • מצוות הלימוד

ניצול זמן

הרב דוד חי הכהן

כ"א אלול תשע"א
שאלה
שלום לכבוד הרב, אני ילד בן 13 ומאוד אוהב מכשירי מולטימדיה. הבעיה היא שתמיד כשאני משחק אח"כ אני מרגיש מין רגשות אשמה שיכלתי לנצל את הזמן הזה ללימוד תורה וכדו’, אבל מצד שני כל ילד בגילי צריך קצת משחקים. איך אני יפתור את הבעיה?
תשובה
תקציב זמן קבוע למשחק כדי להקל מעליך את הצורך, למשל, חצי שעה ביום ואחר כך להפסיק לגמרי. ואם לא תעביר את הזמן שהקצבת אל תחשוש מביטול תורה, כי זה יעזור לך אחר כך להתרכז וללמוד בשמחה.