• חינוך כללי

יוקר החינוך הדתי

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

ה מרחשון תשע"ב
שאלה
בס"ד שלום, אודה לכם אם תוכלו להעביר מכתב זה לרבנים בעלי השפעה בציבור הדתי לאומי. המחאה המתחוללת בימים אילו מעלה בעיה כאובה בציבור שלנו, בעיה המתעצמת משנה לשנה, ומביאה משפחות רבות לקריסה. גם אנחנו משפחה מ"מעמד הביניים", זוג אקדמאים עובדים, מוצאים את עצמנו מידי חודש במאבק הישרדות, בכדי שנוכל לעמוד בתשלומי שכר הלימוד בחינוך הממלכתי דתי. המצב הפך בלתי אפשרי, משפחות נאלצות להכנס לסחרור הלוואות, לאי יכולת לשלם משכנתא, ללחצים נפשיים, ולאיסור של ממש במניעת ילודה על רקע המצב. לא מדובר על אולפנות וישיבות "יוקרתיות", אלא על אולפנות וישיבות תיכוניות סטנדרטיות, הגובות שכ"ל שנתי של 5000 ₪ עבור כל ילד. (לא כולל הסעות וארוחות). ידוע שנערכו דיונים בנושא, שהביאו למסקנה כי אין אפשרות להוזיל את העלות. לאור המצב הנוכחי, אנא מכם, הביעו קולכם לחשיבה מחודשת בנושא כאוב זה. חינוך אמיתי נובע בראש ובראשונה מאישיות הדמויות המחנכות, המהוות דוגמא אישית ומודל הזדהות, ולאו דווקא מתוספת שעות ופעילויות העשרה שגובות מחיר כבד של הרס משפחות.
תשובה
אתה צודק מאד, צריך לתקן את הדבר. צריך לעורר קול מחאה חזק עד שיתוקן הדבר.