• דברים שאינם אוכל

מגבת המטבח

הרב יאיר וסרטיל

י"ט אלול תשע"א
שאלה
שלום. מגבת מטבח, שניגבו בה זיעה או כיסא מלוכלך וכדומה, האם מותר לנגב בה את הידים לקראת הסעודה? האם מותר לנגב בה כלי אוכל? מגבת מטבח שהיו עליה נמלים, וניערו אותה, האם חוששים שמא טיפסו עליה עוד נמלים אחרי כן? תודה.
תשובה
אמנם זיעה היא דבר מאוס, ואין לאכול דברים מאוסים משום "בל תשקצו", אך באופנים שאינו ניכר ואינו מורגש אין בכך מיאוס, ולכן אין בעיה. זיעה אינה "מאכל לא כשר". לגבי המגבת, אם אין סיבה מיוחדת לחשוש שיש שם נמלים (כמו למשל איזור שמצויות בו נמלים רבות ויש על המגבת שיירי מאכל מתוקים) לא צריך לחשוש, ובודאי לא מיד לאחר הניעור. בברכה,