• דרכי הגאולה

ביטול הקורבנות מול תורה נצחית

הרב ש. יוסף וייצן

ו מרחשון תשע"ב
שאלה
ישנם הרבה מדרשים המדברים אודות ביטול הקורבנות לעתיד לבוא וכן דעת הרב קוק זצ"ל. איך זה הגיוני, אם אחד מעיקרי האמונה הוא שהתורה לא תהא מוחלפת וכל הנאמר בה היא נצחית, כולל הקורבנות?
תשובה
שלום רב: בכל מה שנוגע לעתיד לבוא אין לו ידיעות ברורות. אנו מאמינים בנצחיות התורה. אולם התורה המעשית כמות שהיא היום היא הוראה מעשית לעולם בצורה שלו היום. נצחיות התורה אומרת שאם המציאות תשתנה והעולם ישתנה אזי יתאימו את ההוראות של התורה למציאות המשתנה ויתכן שממעשה קורבנות יהיה דיבור ומחשבה של קורבנות. כל טוב