• מעשר כספים - כללי

מעשר כספים מירושה של הסבתא

הרה"ג יעקב אריאל

ה מרחשון תשע"ב
שאלה
שלום אם אמי קבלה ירושה מהורים שלה והיא היחידה שרשומה על הצוואה והיא רוצה לחלק את כסף בין הנכדים הילדים שלה, שזה משרצתה אמה שהיא תעשה אבל בגלל לחצים מאבי היא לא משחררת עכשיו. הם טוענים שהם שמים אותו בצד אך כרגע נוכל לקבל קצת קצת. והם בעצם רוצים לתת לי כסף מהמעשר של כל הכסף. יש לציין שכרגע אני נזקקת לכסף הזה כי אנחנו לא סוגרים את החודש. אבל סביר להניח שאם הייתי מקבלת את החלק שלי עכשיו כבר לא הייתי נזקקת למעשרים. השאלה היא: א. האם מותר לי לקבל את המעשר כרגע? ב. אם היא תשים לי סכום מסוים בצד ותגיד לי את הסכום, האם עדיין מותר לי לקבל את המעשרות? ג. האם היא בכלל צריכה לעשר מכל הסכום, אם היא מתכננת לחלק הכסף בין הילדים? תודה.
תשובה
אם מצבך הכלכלי מצדיק לקבל כספי צדקה, את רשאית לקבל גם כספי מעשר. אולם אם הכסף נמצא בפקדון בלבד אצל אמך הוא לא חייב במעשר.