- הלכה
- פת, חלב, יין ובישולי גויים
בישולי עכו"ם בפלאפל ושווארמה
שאלה
האם יש להקפיד שיהודי יכניס את כדורי הפאלפל לשמן או שמספיק שיהודי ידליק את המכונה בבוקר? האם צריך להקפיד שיהודי יחתוך את הבשר מהשיפוד של השווארמה (החיתוך חושף את הבשר החי שמתחת והוא מתחיל להתבשל) או שמספיק שיהודי ידליק את התנור של השיפוד?
תשובה
לספרדים יש צורך שיהודי יכניס את הפלאפל לשמן. לאשכנזים די בכך שהיהודי ידליק את השמן. חיתוך השווארמה יכול להעשות ע"י גוי.
כשרות וויסקי וקוניאק
הרב אליעזר מלמד | כ"א אדר א' תשס"ח
מוצרי חלב עם רכיבי חלב נוכרי
הרבנות הראשית לישראל | י"ג אדר א' תשפ"ב

יין נסך
הרה"ג דוב ליאור | כ"ז אדר ב' תשע"ו

אבקת חלב נוכרי בתוסף תזונה
הרב יצחק בן יוסף | כ"ג שבט תשפ"ב

הרה"ג יעקב אריאל
נשיא ישיבת ההסדר רמת-גן וארגון חותם. לשעבר רב העיר רמת גן ואב בית הדין לדיני ממונות.

חתונה במסעדה פתוחה בשבת
ט"ז אב תשס"ב

הכשר מכונת גילוח
י"ד אב תשס"ב

לבישת ציצית ישירות על הגוף
כ"ג אב תשס"ב

הליכה לקולנוע
ב אב תשס"ב

חימום האוכל
הרב שמואל אריאל | י"ח אייר תשפ"ב
נטילת ידים ללחם בטחינה
הרב דניאל קירש | י"ט אייר תשפ"ב
קיום מצוות בתהליך גיור
הרבנות הראשית לישראל | י"ח אייר תשפ"ב
