• תפילת נשים

ייחוד מקום לתפילת נשים

הרב ש. יוסף וייצן

א אלול תשע"ב
שאלה
למדתי שיש ענין שאדם יקבע מקום קבוע לתפילה בביתו.וראיתי נוסח תפילה שעליו לאמר בפה מלא: "זה המקום אני בוחר להתפלל לשם יחוד... בשם ה, להיות מקום קבוע להתפלל אני וביתי וכל ישראל. יהי רצון שתשרה שכינה במקום הזה כמו בכל בתי הכנסת בישראל. האם הקביעה והתפילה גורמות לדרגת קדושה של בית כנסת שיהיה אסור להחליף טיטול לתינוק בחדר או לאכול שם?
תשובה
שלום רב, הגדרת בית כנסת היא כשאדם קובע שהוא ינהג במקום רק לדברים שבקדושה. כשאדם אומר על חדר בביתו שהוא יתפלל שם קבוע הוא לא מכוון שהוא רק יתפלל אלא שכשהוא מתפלל הוא יתפלל במקום זה. יש בקשה שתשרה שכינה כאילו זה היה בית כנסת אבל אין כאן הפיכת המקום למקום שהוא בקדושת בית הכנסת. בכל רגע האדם בדעתו שלא לקבוע מקום זה רק לתפלה וזה נשאר חלק מביתו שעושה בהם עניני רשות . לכן אין שם קדושת בית כנסת כל טוב