• שאלות כלליות

בשר בכשרות מזיופת

מכון התורה והארץ

ט"ז שבט תשע"ב
שאלה
קניתי בעבר חבילת חזה עוף בחנות, ועכשיו התברר לי בוודאות שהחנות מוכרת מוצרי עוף ובשר עם הכשרים מזויפים, ביחד עם מוצרים כשרים. אינני יודע אם המוצר הספציפי הזה מזויף או לא. כמו כן, נאמר לי שחלק מהמוצרים המזויפים - היו בכשרות רגילה ונמכרו בכשרות מהדרין. אולם אי אפשר לדעת בוודאות. האם המטבח שלי הוטרף? מה עלי לעשות.
תשובה
בס"ד שלום וברכת ד' מכיוון שאין כאן ודאי טרף בסירים אלא ספק האם היה כאן טרף וכן ספק האם זהו הכלי הנידון, ומאידך על כל כלי יש חזקת כשרות קודמת, על כן נראה שאין צורך להכשיר את הכלים. בברכת התורה והארץ הרב יהודה הלוי עמיחי מכון התורה והארץ כפר דרום אשקלון