• כלים והכשרתם

הכשרת מטבח פעם ראשונה

הרב יצחק גרינבלט

ה אדר תשע"ב
שאלה
שלום, אני רוצה להכשיר את המטבח שלי פעם ראשונה ולעשות הפרדה בשר חלב. אינני יודעת יותר מדי על הנושא. האם ניתן שמישהו יבוא אלי הביתה וידריך אותי על המטבח שלי. מה צריך לזרוק, מה ניתן לגעול? והאם יש אפשרות שיבוא משהו אלי על מנת לגעול את הכלים שניתן לגעול?
תשובה
ב"ה שלום לך. מאוד שמחתי לקרוא על הרצון הנפלא שלך. זה ממש נפלא. הכשרת המטבח היא המפתח לאכול אוכל כשר, ולזכות להמון קדושה בחיים. חכמנו זכרונם לברכה לימדו אותנו שאוכל לא כשר ממש פוגע באדם, ולעומת זאת אוכל כשר משפיע קדושה על האדם. כיום ברוך ה' יש תהליך גדול מאוד של אנשים שעוברים תהליך של התקדמות, שזוכים להתקדם בקשר עם אבינו שבשמיים, ולהיות יותר קרובים לה'. חלק מהתהליך, כפי שאת מכירה, כולל התחלה של שמירה על כשרות והכשרת המטבח, ולכן אנשים טובים וצדיקים השקיעו המון מחשבה, איך לעבור את הקושי הזה של הכשרת המטבח, בפרט למי שלא כל כך רגיל בהלכות ובקיא בהן, ואף מי שבקיא לא תמיד יש לו את הציוד המתאים, ולכן הקימו בארגון חב"ד ארגון מיוחד שעוסק בהכשרת מטבחים פרטיים. ארגון זה עובד בפריסה ארצית ופועל ממש נפלא, הם מגיעים עם הציוד המתאים אל הבית שפנה וביקש, מכשירים את המטבח, ולאחר מכן מסבירים למשפחה או לזוג איך לשמור שבעיות הכשרות לא ימשיכו. פני לבית חב"ד באיזור המגורים שלך ותשאלי אותם, והם יתנו לך את המספר של מי שאחראי ואת כל הפרטים שאת צריכה לדעת. בברכת הצלחה רבה, ואשמח להיות בקשר ולעזור עוד בכל מה שאוכל. בברכה הרב יצחק גרינבלט zahig1@gmail.com