• שבת ומועדים
  • חמץ וכשרות מוצרים לפסח

עבודה במכירת חמץ בפסח

הרב בנימין במברגר

ד ניסן תשע"ב
שאלה
בס"ד שלום כבוד הרב, אנוכי עובד בשתי עבודות. אחת כמוכרן וממנה אני מתפרנס, והשנייה היא עסק אישי שלי שעוסק בממכר מזון לחיות. השאלה שלי היא מה הדין בפסח. האםאני יכול למכור את המזון? אמנם זה חמץ, אך מצד שני זה גם העסק שלי. אם לא ירכשו ממני אני עלול להפסיד את הלקוח. מה הדין במקרה הזה? בתודה מראש
תשובה
אסור למכור חמץ בפסח, ועוד יותר, אסור שיהיה ברשותך חמץ. עלייך לסגור את העסק בפסח ולמכור את הסחורה לגוי. ניתן למצוא תחליפים למזון לפסח ורק אותו למכור לצורך שימוש בפסח.