עבודה באבטחה בשבת

הרב יצחק בן יוסף

כ"ו סיון תשע"ב
שאלה
שלום וברכה אני מתחיל לעבוד בקרוב במערך האבטחה של שדה התעופה בן גוריון.כחלק מהתחייבותי לעבודה עליי לעבוד כמה משמרות בשבוע כאשר אחת מהן צריכה להיות בסופ"ש. כמובן שאני מנסה לעבוד במשמרות שנגמרות לפני כניסת השבת ומתחילות אחריה אך לפעמים זה לא אפשרי. שאלותיי הן אלה: 1) האם מותר לי לעבוד בשבת? מה הדין לגבי משמרת שחלק ממנה מתבצע בשבת וחלק בשעות חול? 2) האם מותר לי לנסוע עם נהג גוי לעבודה? ועם נהג יהודי? (אני מניח שלא) תודה רבה
תשובה
שלום וברכה! שאלתך עקרונית, מחד זהו פיקוח נפש, במיוחד שיש ילדים ותינוקות שאינם אשמים. מאידך, זהו פיקוח נפש אשר אינו מחוייב המציאות ופוגע בצביונה של מדינת ישראל. מדוע אתה צריך לחטוא ולפגוע בשבת ולהיות שותף למעשה שכזה? לכן, הנך צריך לעשות את כל המאמצים לא לעשות משמרות בשבת והיית צריך לסכם זאת מראש!!! לעצם שאלתך שהיא רק לגבי הנסיעה לנתב"ג (האם אין פעילות אבטחה שנדרש לחלל שבת?). בעדיפות שניה לעשות משמרות למשך כל השבת, עם שעות מנוחה נדרשות שיתקיימו בנמל. אפשרות שלישית, שדינך כדין רופאים ואחיות אשר מותר להם לנסוע לבית החולים עם נהג אינו יהודי. וכן הסכים עימי הגר"ד ליאור שליט"א