• שבת ומועדים
  • תפילת ליל שבת

מתי להתפלל קבלת שבת

הרב יצחק גרינבלט

כ"ח אייר תשע"ב
שאלה
שלום לרב אני מתפלל בבית רציתי לדעת מתי הזמן לאחר זמן הדלקת נרות שבת שאני יכול להתחיל לברך את התפילה של קבלת שבת שבסידור?
תשובה
ב"ה שלום לך. שמחתי לקבל את שאלתך, וכל הכבוד על ההשקעה שלך ועל הרצון להתפלל את תפילת השבת. אין ספק שתפילה בשבת ובפרט קבלת שבת נותנת תחושה אחרת לגמרי ליום הקדוש והמיוחד הזה. כמובן שעדיף להתפלל יחד עם הציבור בבית הכנסת, אך אם קשה לך, גם בבית אפשר. הזמן העדיף ביותר הוא כרבע שעה אחר זמן הדלקת הנרות, אז להתחיל קבלת שבת ולאחר מכן תפילת ערבית. מתוך מכתבך אני מבין שיש לך את נוסח התפילה ושאתה מסתדר איתה, בכל אופן אשמח להיות בקשר ולעזור לך בכל מה שאוכל. בברכה הרב יצחק גרנבלט zahig1@gmail.com