• תפילת העמידה

בקשה לפרנסה בבית הכנסת?

הרב רואי מרגלית

ט"ו תמוז תשס"ד
שאלה
קראתי באתר שאפשר לבקש בכל ברכה מברכות שמונה-עשרה בקשה הקשורה לברכה. אולם, האם אין בקשה הקשורה לעסקים, לדוגמא, אסורה בבית הכנסת, על אף שהתפילה עוסקת בנושא קרוב?
תשובה
זו בדיוק מטרתה של התפילה שה' רוצה שנשאל על כל צרכינו בחיי היום יום: רפואה פרנסה הצלחה וכו' ולכן מלבד הברכות הרוחניות (דעת, ישועה, משיח) תיקנו אנשי כנסת הגדולה לבקש על צרכים אישיים וכללים, ואין בזה בעיה של דברי חולין בבית הכנסת. הרב רואי מרגלית.