• שבת ומועדים
  • טיולים בשבת

שייט בשבת

הרב יצחק בן יוסף

כ"ב סיון תשע"ב
שאלה
אם אני יוצא לשייט שנמשך יותר משבוע, האם אני צריך לעגון בשבת או שמותר לי להמשיך להפעיל את האונייה כרגיל?
תשובה
שלום וברכה! נושא זה מורכב ויש בו כמה דעות. אך נענה באופן כללי מי ששט בספינה יוצא לדרך בשלושה ימים הראשונים של השבוע, וצריך לשבות בשבת. וכאן יש חילוקים האם המפליגים אינם יהודים? ואם הם יהודים האם זהו פיקוח נפש? ישנם פעמים שמותר, רק חשוב שההפלגה תהיה בתחילת השבוע כמוזכר לעיל. (לא נכנסתי לשאלה האם מותר השייט לחו"ל)