• שבת ומועדים
  • היין והגביע

מזיגת יין למחלק כוסות - האם הפסק?

הרב בנימין במברגר

ג אב תשע"ב
שאלה
שלום וברכה, רציתי לשאול לגבי מתקן שמוזגים את כוס היין בראשו והוא מחלק את היין למספר כוסיות. אם המקדש לא שתה עדיין האם זה המזיגה מהווה הפסק או שחייב לשתות ואז ממה שמותיר לשפוך למתקן?
תשובה
אם ישאר לו יין בכוס בשיעור רביעית, עדיף בכל מקרה לשפוך את היין לפני ששותה (עיין שמירת שבת כהלכתה, פרק מח, יא, ובשולחן ערוך אורח חיים סימנים קפב ורעא) בכדי שלא יהיה למסובים כוס פגומה. אם אין, אזי ממילא יצטרך להוסיף יין בכדי שיספיק לכל הכוסות ויוסיף לגביע שלו לפני שמוזג למתקן.