- שבת ומועדים
- היין והגביע
מהילת מיץ ענבים לקידוש
שאלה
מיץ ענבים תירוש שמשמש לקידוש, זה שנמכר בחנויות, האם מותר למהול במים, ואם כן, כמה אחוזים?
תודה
תשובה
בס"ד
שלום וברכת ד'
מיץ ענבים הוא מיץ מבושל, והכוונה היא שהמוהל של היין נתבשל בטמפרטורה מסוימת, אין צורך וחובה להכניס בו מים, ויכול להיות מאה אחוז היוצא מהגפן, ועל כן הוספת מים היא כדין היין, הכל יחסית למה שהכניסו ביקבים. יש ייקבים שהמיץ ענבים עשוי ללא תוספת מים (100% מיץ ענבים) ויש יקבים שמכניסים מים באחוזים שונים, יש לוודא בכל יקב בפני עצמו אפשר להתקשר ליצרן. בכל אופן כל יין או מיץ ענבים שיש לו כשרות רבנות ראשית אין בו יותר מחמישים אחוז מים, ולכן אפשר להוסיף רק מעט מים (לפי האשכנזים אפשר קצת יותר, אבל לא כדאי להסתכן בברכה לבטלה).
בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון

קידוש על מיץ ענבים תוצרת בית
הרה"ג דוב ליאור | כ"ח אדר א' תשס"ה

כיסוי כוס הקידוש בניילון נצמד
הרב אלישיב קפקה | כ"א מרחשון תשפ"ב
שימוש ביין שנשאר מהקידוש להבדלה
הרב חיים שריבר | י"א כסלו תשפ"ב

קידושא רבה עם משקה אחר או לחם
הרב שלום אילוז | כ"א תמוז תשס"ח

מכון התורה והארץ

בדיקת אתרוג בזכוכית מגדלת
י"ב תשרי תשס"ג

כרוב ניצנים
כ"ה טבת תשס"ג

הפרשת תרומות בספק
כ"ח טבת תשס"ג

ברכת שהחיינו על פרי חדש
כ"ו תשרי תשס"ג

איזה "זרוע" לקנות לפסח ואם אוכלים אותה
הרב נועם דביר מייזלס | ז ניסן תש"פ
האם קמח חמץ?
הרבנות הראשית לישראל | ב ניסן תשע"ג

משחת שיניים בפסח
הרה"ג דוב ליאור | ט"ו אייר תשס"ח
